Çarşamba

SOLUCAN JİM

Kahramanımız uzaylı bir süper solucan'dır.. Bilgisayar oyunundan uyarlanmış bir çizgi film'dir. Orjinal adı ''EARTHWORM JİM''.  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

Salı

GOBOTS


 Kanal 6'da yayınlanırdı. Transformers tarzı bir çizgi filmdi, ancak bu robotlar daha sempatiktiler. Bu çizgi filmde de, robotlar çeşitli araçlara dönüşürdü. Fakat Transformers kadar popüler değildi maalesef..  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

POPPLES


1994 yılında HBB kanalında yayınlanmış çizgi film. Sow tv'de de PONPONLAR adıyla yayınlanmıştı...Bu ayıcığa benzer şeylerin, Amerika'da oyuncakları çok tutmuş. Sonrada hadi çizgi filmini yapalım demişler sanırım. Küçük popples'ler bir evde 2 çocukla birlikte yaşıyorlardı. 9 tane falandı bunlar galiba. Başkada birşey hatırlamıyorum zaten. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

Cumartesi

AKKO'NUN SIRLARI

1992 yılında, TRT 2'de yayınlanmış olan çizgi film. Sihirli bir ayna sayesinde istediği kişinin kılığına girebilen, küçük bir kızın maceralarını anlatıyordu. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ÜÇ SİLAHŞÖRLER (2. Versiyon)

Blogda ''Üç Silahşörler'' adıyla, iki tane çizgi film bulunmakta. Mutlaka diğerine de bir bakın derim. Bu da yine klasik üç silahşörler hikayesinin, insan yerine, kahramanları köpek olanı diyebiliriz.. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

DİNAZOR DENVER


Bir grup genç, evlerinin arka bahçesinde kocaman bir yumurta bulmuşlar, yumurtadan da bir dinozor yavrusu çıkmıştı. Mavi gözlü sevimli dinazora Denver adını takmışlar, sonra da birlikte maceradan maceraya koşmuşlardı..  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

Cuma

VARYEMEZ AMCA

1989 Yılında TRT'de yayınlandı. Kahramanımız ünlü ördek Donald Duck'ın Ördek kent'de yaşayan zengin ve pinti amcası Varyemez'di. Donald birgün küçük yeğenleri Cin, Can ve Cem'i Varyemez'in evine bırakıyor ve maceralarımız başlıyordu. Bir de kötü adam vardı, büyü yapmak için Varyemez'in uğur parasının peşindeydi. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

Perşembe

HIZLI YARIŞÇI


1989 yılında TRT 1 kanalında yayınlandı. Speed adıyla bilinen genç yarışçı Go Mizune, kafasına dünyanın en iyisi olmayı koymuştur. Bu amaçla kendi evinde ailesiyle imal ettiği bir araba ile yarışlara katılarak adım adım en iyi olmayı düşler. Mach 5 ismini koyduğu bu araba, aslında pek de sıradan bir araba değildir. İnanılmaz hıza ve mavevra yeteneğine sahiptir. Buna ek olarak acil durumlarda kontrolü alabilen basit bir bilgisayar ve yarış sırasında etrafı kollayacak uzaktan kumandalı ve kameralı bir mini planöre sahiptir. Go'nun arkadaşlarının da moral desteğiyle kazandığı ilk yarışlarıyla birlikte yavaş yavaş adından söz ettirmesi, Racer X'in hiç de hoşuna gitmemiştir. Racer X, bilinen en hızlı ve esrarengiz yarışçıdır. Bu maskeli yarışçı hakkında bilinmeyense kazanmayı bir takıntı haline getirmesi bu amaçla hileler ve tuzaklar başta olmak üzere her yolu denemesidir. En iyi olmak isteyen bu iki yarışçı uzun yarış mevsimi boyunca kaçınılmaz şekilde karşı karşıya gelecektir. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

M.A.S.K

Hatırladığım kadarıyla 2 grup vardı mask ve venom diye. Maskeliler iyi adamlardı ve normal işleri güçleri vardı. Venom pürüz cıkardıgında gerekli elemanlar lider tarafından secilir ve kollarındaki saatlerden göreve cagırılırlardı. Görevdeyken özel bir giysi ve maske giyerlerdi. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

SAMURAİ PİZZA CATS


İlk kez kanal 6 ekranlarında gösterilmiş çizgi film. bir garip robotik kıyafetler giyen ve pizzacıda çalışan, olay mahaline çalıştıkları pizzacıdaki bir çeşit toptan ateşlenerek giden, ikisi erkek biri dişi üç kediden oluşan takımın kötü karga ninjalara karşı mücadelesini anlatılıyordu.  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

SHE-RA

He-Man karakterinin kız kardeşiydi. Başka bir gezegende yaşıyordu, çünkü bebekken İskeletor onları bulamasın diye ayırmışlardı, She-ra da yine HE-MAN gibi kılıcını kaldırır, sihirli sözler söyler ve birden şekil değiştirirdi. Rengarenk kanatlı boynuzlu atı ve arkadaşları ile maceralar yaşardı. Yine He-Man gibi düşmanları vardı ve her bölüm sonu, bölümde yaşananlardan ne ders çıkartmamız gerektiği bizlere anlatılırdı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

THUNDERCATS

Star tv de yayınlanmıştı. Muhteşem müziğiyle heyecanlı bir çizgi filmdi. Bunların hepsi kedigil yaratıklardı. Liderleri Lyno adeleli ve kırmızı yeleli bir tipti. Pumara Cheetara Bengali Tigra diğer karakterlerdendi. Bunların yanında Kit ve Kat diye iki de çömez kedigil vardı. Hep beraber Mummra'ya karşı savaşırlardı. Mummra sürekli canavarlar yaratırdı ama Lyno'nun sihirli kılıcına yenilmeye mahkum olurdu. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ALVİN VE ARKADAŞLARI

80'lerde TRT de, 90'larda HBB de yayınlandı. Alvin Simon ve Theodore'un maceralarını anlatan bir çizgi filmdi. En yaramazları Alvin'di. Sürekli rock müzik çalıp söylerlerdi. Kendilerini evlat edinen Dave ile yaşarlardı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

TONTON AİLESİ

İlk olarak 1978 yılında yayınlandı...Bunların bende battaniyesi ve yastık kılıfı vardı, hala saklarım...Bu Tontonlar, benim hayatta ilk fanatiği olduğum çizgi filmdi. HOP HOP HOP, DEĞİŞ TONTON diyerek biçimden biçime giren, form değiştiren, hamur gibi yaratıklardı bunlar. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ARI MAYA

İlk olarak 1979 yılında TRT'nin yaz ekranında, 90'larda da Show tv'de yayınlandı. Bu da böyle kız mı erkek mi bilinmez bir arıydı, en azından ben hiç bilemedim, işte böyle kabarık saçları, çizgili donu vardı, çiçekten çiçeğe uçardı. Sevgi ve de mutluluk böcüğüydü kendisi.  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

TOMBİŞ ALBERT


Show tv'de 1993 yılında yayınlanmıştı. Amerikalı sokak serserileri.. Şişko Albert ve çetesinin maceraları. Sonradan filmi de yapılmıştı.. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

RİCHİE RİCH


Star'da yayınlanırdı. Zengin ötesi bir çocuk olan Richie, Dolar adındaki köpeği ve arkadaşlarıyla maceralar yaşardı. Genelde servetine göz diken hırsızlarla uğraşmak zorunda kalırdı. Herşeyi vardı bu çocuğun. Ben bir de hizmetçi robot İrona'yı çok severdim. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

JUMBO JET

Jimbo olarak da bilinir.. 1989 yılında TRT de yayınlandı.. Sevimli bir uçağın maceralarını anlatırdı. Eğlenceli bir de jenerik müziği vardı.. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

G-GÜCÜ


Diğer adı Guardians of Space yada G-FORCE. Tüm Dünya’da Galactor olarak bilinen yeni bir tehdit ortaya çıkar. Galactor’un güçlerine karşı savaşabilmek için ünlü bilim adamı Kouzaburou Nanbu, ninja sanatlarında çok yetenekli 5 gençten oluşan Science Ninja Team Gatchaman’i ortaya çıkartır. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

STEP JUNE


1991 yılı tatil ekranı çizgilerinden biriydi. Step Jun kızıl saçlı ve çok zeki minik bir kızdı o kadar akıllıydı ki evinde robotlar yapar banyoda füzeler uçururdu. Bu kız çok akıllı diye bunu koleje göndermişlerdi. Jun kolejde Zero diye bir oğlana aşık olmuştu ama Zero Jun'dan yaşca 10 yıl boyca da 1 metre büyüktü. Motorsikletle dolaşan pislik serseri bir oğlandı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

SİHİRLİ KURDELE


İlk olarak 1995 yılında TRT 2'de yayınlanmış ve zamanında çok popüler olmuş bir çizgi filmdir. Bir gün bir peri kızının ziyaretine gelmesiyle Himeko'nun hayatı tamamen değişir. Peri kızı ona sihirli bir kurdela verir. Himeko bu kurdela ile, istediği kişinin görüntüsüne bürünebilmektedir. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

DAĞ GÜLÜ

Küçük bir İsveç köyünde yaşayan Randy, bir gün yolda giderken uçak kazasında hayatta kalmayı başaran küçük bir kız bulur. Kız ne yazık ki geçmişe dair hiçbir şey anımsamamaktadır. Randy, onu korumaya ve onunla ilgilenmeye karar verir. Adı Judy olacaktır. Her ikisi beraber büyürler. Birkaç yıl sonra Judy, 16 yaşına girdiğinde, geçmişi hakkında araştırma yapmaya karar verir. Zaten aklında ve kulaklarında geçmişe dair Alp Gülü adında bir şarkı kalmıştır. Randy'nin de yardımıyla, geçmişini bulmak için uzun bir maceraya atılır. II Dünya Savaşı yıllarında, bu iki genç insan, sadece birbirlerine verecekleri destek ve derin aşkla, pek çok zorluğu yenecek ve amaçlarına ulaşacaktır...1991 yılında TRT de yayınlandı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

KÜÇÜK KADINLAR


Orjinal ismi ''Little Women ll Jo's Boy''. Küçük kadınlar anime'sinin 1993 yapımı son serisidir. Daha önce yapılan iki serisi daha vardır. Bu versiyonu ülkemizde yine Küçük Kadınlar ismiyle  1995 yılında Kanal D'de yayınlandı. Jo ve Bhaerle evlenirler. Büyük Teyze March ölmüş, Plumfield'ta O ve kocası Friedrich bir okul açmışlardır. Bir yandan öykülerini yazmayı sürdüren Jo diğer yandan çocukları adlettiği ve birkaçının da kendi öz yeğeni olduğu bir grup öğrenciyle acı ve tatlı pek çok olay yaşayacaktır. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

KÜÇÜK PRENSES SARA

Çok acıklı bir çizgi diziydi. Hindistan'da büyüyen Sara'yı babası Londra'da bir kız okuluna yazdırmıştı. Sonra babası iflas edip ölünce, Sara da okulda hizmetçi olmuştu. Çok çileler çekti, şımarık zengin kız Lavinia, Sara'ya ayakkabılarını bile boyatmıştı.. (eskicizgifilmlerim.blogspot).

LADY LİNN


90'ların ortalarında TRT 1'de yayınlandı. Küçük Lynn'in annesi yoktu babası da iş için bir yerlere giderdi hep. Sarah adında babaları bir, anneleri farklı olan bir ablası vardı. Dedeleri Sarah'yı sever başka kadından oldu diye Lynn'i sevmezdi. Sarah veremdi. Bir de nişanlısı vardı galiba, Lynn de bu nişanlının küçük erkek kardeşi ile takılırdı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

YEŞİL ÇATILILARIN KIZI ANNE


''Yeşilin Kızı Anne'' olarak da bilinir. Fakat 1992 yılında, Show TV'nin öğlen kuşağında ''Yeşil Çatılıların Kızı Anne'' adıyla yayınlanmıştı. Bir çiftçi ailesinin evlat edindiği Anne Shirley isimli kimsesiz bir kızın maceralarını anlatırdı. Bu kızın en büyük özelliği inanılmaz bir hayal gücü olması ve aşırı derecede konuşmasıydı. Anne komşu çiftliğin kızı Diana ile güzel bir arkadaşlık kurmuştu.  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ŞEKER KIZ CANDY

İlk olarak 1979 yılında TRT'de yayınlandı. Daha sonra sırasıyla hemen hemen tüm kanallarda izledik. Çok eskiydi, seyrettiğimiz ilk kocaman gözlü, kabarık sarı saçlı, acı çeken kızlı japon çizgisiydi. En acıklı bölümünde Candy'nin sevgilisi Anthony attan düşüp beyin üzeri çakılarak Hakkın rahmetine kavuşmuş, Candycik ağlamaktan helak olmuştu.Ama sonunu hiç izleyemedim ben bunun. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

JUDY VE UZUN BACAK

Judy kimsesiz yetim bir kızdı. Birgün esrarengiz bir adam bunu Lincoln Lisesine yatılı olarak göndermişti. Kızımız hiç görmediği adama "Sevgili Uzunbacaklı Babam" diye mektuplar yazardı. Okulda oda arkadaşları Sallie ve Julia ile maceralar yaşardı. Yetim olduğunu gizlediği için hep korkular çeker, mutsuz olurdu..... UZUN BACAKLI BABA yada UZUN BACAK JUDY olarak da bilinen çizgi film, 90'ların başında TRT yaz ekranında yayınlanmıştır... (eskicizgifilmlerim.blogspot)

GEORGİE

İlk olarak 1985 yılında TRT'de ''Cici Kız'' adıyla yayınlandı. 90'lı yıllarda ise Georgie adıyla Kanal D'de izledik.. Avustralyalı bir çiftçi, ormanda bebekken bulduğu Georgie'yi evine alır ve kendi kızı gibi büyütür. Georgie'nin bileğinde takılı olan altın bilezik, ailesinden kalan tek yadigardır. İki üvey abisi Abel ve Arthur, babaları gibi onu çok sever ancak üvey annesi ona hep istenmeyen bir yabancı gözüyle bakar. Üvey babası, Georgie'yi kurtarmak için hayatını kaybedince üvey annesinin nefreti daha da büyür. Georgie, büyüyüp güzel bir genç kız olduğunda üvey abilerinin sevgisi aşka dönüşür. Georgie ise tanıştığı yakışıklı bir İngiliz aristokrat olan Lowell'a aşık olur. Üvey annesi gerçeği açıklayıp onu bir sürgünün kızı olmakla suçlayınca Georgie evi terk eder. Gerçek ailesini ve Lowell'ı bulmak ve altın bileziğinin sırrını çözmek için İngiltere'ye doğru yola çıkar. Ona umutsuzca aşık olan üvey abileri Abel ve Arthur da Georgie'nin peşinden gider. Üçü birden Londra aristokratlarının acımasız dünyası içine sürüklenir. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ÇİÇEK KIZ

Lunlun isimli kız aslında Çiçek ülkesinin prensesi olduğunu öğrenmişti, ama ülkesini kurtarmak için Yedi Renkli Çiçek'i arayıp bulması gerekiyordu. Yanına kedisiyle köpeğini alıp dünyayı gezmeye başlamıştı. Lunlun'un bir çiçek anahtarı vardı, bu anahtarı bir çiçeğe doğru açar ve üzerindeki kıyafet değişirdi. Böylece her ortama uygun elbise giyebilirdi. Lunlun'u kötü bir kadınla, kadının uşağı olan kunduz cinsi bir yaratık kovalardı. Lunlun yedi renkli çiçeği bir türlü bulamamış, eve dönüp çiçeğin evin bahçesinde açtığını görmüştü. Sonunda çiçek ülkesine gidebilmişti. Her bölümün sonunda da çiçeklerle ilgili bir bilgi verilirdi. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

STRİKERS


Shun Godai, İtalya'ya büyükbabasının yanına gelir. Büyükbabası, Godai şirketler grubunun başındadır ve Shun'un bu görevi ondan almasını istemektedir. Ancak Shun, İtalya'da kendine başka bir ilgi alanı bulmuştur; Futbol. Büyükbabası, Shun'un futbol oynaması karşı çıkar. Çünkü; Shun babası da futbol için onları bırakmış, şirketi devredebileceği sadece Shun kalmıştır. Ancak rüzgar, Shun'u, büyükbabasının sahibi olduğu, Godai futbol takımına sürükler. Ülkemizde Star'da yayınlandı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

TRANSFORMERS

Star1 de yayınlanmıştı, özellikle oğlanlar daha çok severdi bunu. Çünkü araba ve kamyonlar hakkındaydı. Kahramanımız arabalar hızla giderken birden bükülüp katlanmaya başlar ve robota dönüşürlerdi. Sonra da bir güzel kötülerle dövüşürlerdi. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

JUMARU


Küçük çocukların horoz dövüştürür gibi robotlarını dövüştürdükleri bir animeydi buda. Robotları Laptop ile yönetirlerdi. Sanşiro'nun robotunun adı Jumaruydu. Jumaru her seferinde dayak yer ama sonunda kazanırdı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

MARCO


TRT'nin ilk 1979 yılında ekranlara getirdiği çizgi film. Marco ailesiyle İtalya'da yaşıyordu. Babası da doktordu ama fakirlere parasız baktığından borçlar almış yürümüş Marco'nun annesi de Arjantin'e çalışmaya gitmişti. Gel zaman git zaman anneden ses çıkmaz olunca Marco kalkıp Arjantin'e gitmiş annesini aramaya koyulmuştu. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

KAYIP ALTIN ŞEHİR

Güney Amerika'da geçen bir hikayesi vardı.  Esteban, yanında küçük bir kız ve yerli bir çocukla İnkaların altın şehrini arardı. Onlara yardımcı olan Mendoza isminde bir adam vardı. Arkadaşları ile Esteban nihayet dillere destan altın kuşu bulmuşlar, boyunlarındaki yarım madalyonları takarak kuşu kaldırmayı başarmışlardı. Çizgi filmin her bölümünün sonunda tarihi bir yer anlatılırdı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

KÜÇÜK GOLCÜ


Oğlanlar için gibi görünse de, biz erkek fatmalar da izlerdik ozaman Tsubasa'yı.. Tsubasa Nankatsu takımının kaptanıydı kalecileri Wakabayaşi ile çocuk liginde şampiyonluğa oynarlardı. Tsubasa her bölümde enteresan vuruşlar yapar, şimdi gol mü olacak diye bizleri heyecanlandırırdı. Her bölüm böyle maç havasında geçerdi. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

PİNOKYO

Yalan söyleyince burnu uzayan kahramanımız pinokyo.... Sağ taraftaki ilk çizimi 1978 yılında TRT'de yayınlanmış. Benim gibi 80'li yıllarda doğanlar ise sol taraftaki papyonlu pinokyo'yu Show tv ekranlarında 90'larda izlemişti... (eskicizgifilmlerim.blogspot.com)

ÜÇ SİLAHŞÖRLER


1993 yılında Kanal 6'da yayınlanmıştı. Ama Kanal 6, bu animenin sonunu yayınlamayıp yarıda bırakmıştı... Gıcık olmuştuk ablamla. En merak ettiğimizde, aslında kadın olan Aramis'in (sarışın olan)sırrının nasıl ortaya çıkacağıydı. Neyse şimdi konusunu özet geçeyim size. Hikayenin başında, D'Artagnan yaşadığı yer olan Gascogne'i, Paris'e gidip kralın silahşörlerine katılmak amacıyla terk eder. Oraya vardığında Athos, Porthos ve Aramis'le kavgaya tutuşur. Tam düello yapacakları sırada Cardinalin korumaları tarafından kralın düelloları yasaklamış olması sebebiyle engellenirler. Bunun üzerine dörtlü birbirleriyle savaşmak yerine cardinalin adamlarıyla savaşmaya karar verirler. Bundan sonra D'Artagnan Athos, Portos ve Aramis'le çok yakın dost olacaktır...(eskicizgifilmlerim.blogspot)

REMİ

Remi, acıklı, damar çizgi filmlerin başında gelirdi. Fransa'da bir köyde annesi ile yaşayan Remi babası tarafından gezgin bir müzisyene satılır. Vitalis ve hayvanları ile yolculuk yapıp o kasaba senin bu kasaba benim dolaşmaya başlarlar. Aslında Vitalis'in oldukça iyi biri olduğunu anlayan Remi bu hayata gittikçe alışmaya başlamaktadır. Bir gün anne ve babasının gerçek anne-babası olmadığı öğrenince Remi gerçek anne-babasını aramaya başlar. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

HUCKLEBERRY FİNN


Huckleberry Finn, kasabanın zengin dulu bayan Douglas'ın hayatını kurtarınca bir anda kahraman olarak kasaba halkının saygısını kazanır. Bayan Douglas, O'nu evlat edinmeye karar verir. Huck'sa balık tutmaya, tütün çiğnemeye ve serserilik etmeye öyle alışmıştır ki bu yüzden lüks içindeki yeni hayatı hiç hoşuna gitmeyecektir. Bu sırada Huck'ın alkolik olan babası ortaya çıkarak bir sürü soruna neden olur. Huckleberry, sonunda herkezi öldüğüne inandırarak kaçmayı başarır. Bu kaçış sırasında Huck'ın yolu, bir köle olan Jim'le kesişir. Jim'in amacı da Huck gibi özgürlüğüne kavuşmaktır. İkili bir sandalla Mississippi nehri boyunca yolculuk edecek ve çeşitli maceralara atılacaklardır. Show TV , Cine5 ve HBB de yayınlanmıştı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

JEANİE' in MACERALARI


Kanal D'de yayınlanmış bir anime. 1838’de, Pennsylvania’nın küçük bir kasabasında yaşayan Jeanie MacDowell, altın sarısı saçlarıyla güzel ve hayat dolu bir kızdır. Babası; kasabanın doktoru, annesi ise onun aynı zamanda hemşiresidir. En iyi arkadaşları, kendisi gibi müziğe düşkün ve çok iyi armonika çalan Stephan ve banjo oyunu konusunda becerikli siyahi bir çocuk olan Bill`dir. Ne yazık ki Jeanie`nin tozpembe yaşamı annesinin ani ölümü ile gölgelenir. Babasının da, bir süre sonra gelen yeni yardımcısıyla evlenmesinden sonra zaten Jeanie’nin hayatının bir daha eskisi gibi olmasına imkân yoktur. Kendini hasta insanların acılarını dindirmeye adayacak şekilde geliştirmeye karar verir. Yolculuğu sırasında yaşadığı serüven ona hayatının aşkını keşfetme imkânını da sağlayacaktır. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

LAFF A LYMPİCS


Hanna-Barbera'nın neredeyse tüm çizgi karakterlerinin, bir çizgifilmde toplanıp yarış yapmalarını konu alıyordu. Her seferinde de Scooby'ler kazanıyordu...  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

NEW KİDS ON THE BLOCK


Zamanın en ünlü BoyBand'lerinden New Kids On The Block grubunun çizgifilmi de yapılmıştı. Çizimleri aynı Beverly Hills Yaramazları'na benziyordu. Çizgifilmin konusu da, grup elemanlarının gerçek yaşamlarıydı.. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

PAW PAWS


PAW PAWS.. Ormanda midillileri ile oradan oraya koşturup duran küçük kızılderili sevimli ayıcıklardı. Biraz Evok'ları, biraz da Monçiçiler'i andırıyorlardı. Seksenler sonu TRT 1, 90'lar başında Show tv'de yayınlandı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)


ŞUT VE GOL

Ülkemizde hem Star TV hemde Show TV de yayınlanmış. Kakenshi Ortaokulu'nun altın üçlüsü olarak anılan; Toshihiko Tanaka, Kazuhiro Hiramatsu ve Kenji Shiraishi, Kakenshi'den mezun olduktan sonra hayranı oldukları Yoshiharu Kubo ile oynayabilmek için Kakegawa Lisesine girerler. Ancak; Kazuhiro ve Kenji, liseye geçince futbolu bırakırlar ve sadece Toshihiko futbol takımına katılır. Kazuhiro; babasının onun doktor olmasını istediği için lisede futbolu bırakır. Kenji ise; Kakenshi'de iken bir kavgaya karışır ve tüm takımın diskalifiye olmasına neden olduğundan futbolla ilişkisini keser. Ancak futbola olan sevgisi, biraz da Kazumi'nin ısrarı ile Kenji ve Kazuhiro futbol takımına döner. Kakenshi'nin altın üçlüsü, Kakegawa'da da aynı başarıyı gösterip efsaneyi devam ettirmek için mücadele etmeye başlarlar.  (eskicizgifilmlerim.blogspot)

80 GÜNDE DEVRİ ALEM


Meşhur romandan uyarlamaydı. Willy Fog ve uşağı Rigadon'un maceralarını anlatıyordu. TRT'nin yazın yayınladığı Tatil Ekranı kuşağında izlemiştik. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ANİMANİACS

Durmadan şarkı söyleyip, haylazlıklar yapan, 3 kardeşin maceralarını anlatan çizgi film. Bana çok sinir bozucu gelirdi bu karakterler. İzlerdim ama sevmezdim. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

FOOFUR

1992 Yılında TRT 1'de ''Çılgın Köpek Çetesi'' adıyla yayınlandı. Birkaç köpek ve birde kedi, hep birlikte eski bir konakta yaşarlardı. Bu köpekçikleri yakalamaya çalışan 2 adam vardı. Sürekli onlardan kaçar, çeşitli maceralar yaşarlardı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ROBOTECH

Aşmış bir çizgi diziydi. Dünyayı uzaylılar istila etmiş, insanlar Robotech diye devasa bir gemiye iltica etmişlerdi, bu gemi alarm moduna geçtiği zaman katlanıp bükülerek robot haline gelir, uzaylılarla savaşırdı. (eskicizgifilmlerim.blogspot)

ROBOTAN

Sürekli muz yiyen uzaylı robot Robotan, 1991 yazında TRT 1 Tatil Ekraında yayınlandı. Bir gün ilkokul öğrencisi Kan Aozora bilgisayarında çizim yaparken birden bir robot bilgisayardan fırlayıp çıkar. Robotan, gezegeni Roborobo’dan Dünyaya elektrik dalgalarıyla transfer olmuştur. Evine dönemeyen Robotan Aozora ailesi tarafından evlat edinilir ve onlara minnettarlığını göstermek için Robotan herkese yardım etmeye çalışır. Ama yapmaya çalıştığı her şey sorun olur. Ona tehlikeyi önceden haber veren Robotan Madalyonu ve başının üzerindeki uçmasını sağlayan Robotan Copter pervaneleri gibi mekanik alet ve gereçleri sayesinde, Kan’ın komşuları küçük yaramaz Botch ve kargası Keeko’nun hınzırlıklarına karşı aktif bir rol oynayacaktır. (eskicizgifilmlerim.blogspot)